Unitat d'RMN

Parc Científic de Barcelona

Campus Diagonal - UB

Baldiri Reixac 10

08028 Barcelona

+34 93 403 44 66

+34 93 403 44 65

info@rmn.ub.edu

 

FDA

La Food and Drug Administration (FDA) dels Estats Units ha avaluat positivament els anàlisis realitzats a la Unitat d'RMN dels Centres Científics i Tecnològics (CCiTUB). Aquest reconeixement s'ha obtingut com a resultat de la inspecció que es va dur a terme als CCiTUB els passats 12 i 13 de novembre de 2009.

 

ISO 9001

La Unitat d'RMN dels Centres Científics i Tecnològics (CCiTUB) disposa de la certificació ISO 9001:2000. Aquesta certificació ha estat atorgada per l'entitat Applus per a les activitats de suport a la recerca pública i privada així com la prestació de serveis analítics, tècnics i altres.

Aspectes generals

La Ressonància Magnètica Nuclear (RMN) és una tècnica analítica no destructiva, amb aplicació en múltiples àrees com: ciències de la vida, química, alimentació i materials. La RMN proporciona informació sobre la estructura molecular dels compostos químics, per lo que es una eina valuosa per confirmar i establir la seva identitat i puresa. Es aplicable a una àmplia varietat de compostos: molècules orgàniques de mida petita-mitjana, productes naturals o grans biomolècules i permet l'estudi dels processos dinàmics.

A la Unitat d'RMN disposem de personal altament qualificat i amb amplia experiència, que pot realitzar una gran varietat d'experiments d’RMN, des d'aquells que es poden considerar bàsics, fins els de gran complexitat utilitzats en l'estudi de proteïnes.

Els espectròmetres d’RMN estan sotmesos a un intensiu procés de control del seu funcionament i prestacions. Amb auditories internes anuals i externes requerides per els nostres usuaris. El 2009 es va superar amb èxit una auditoria de la FDA en relació a l'anàlisi d'un principi actiu per RMN.

Els anàlisis realitzats mitjançant la RMN poden ser complementats amb altres tècniques disponibles als Centres Científic i Tecnològics (CCiTUB).